Energie Besparen

Uw huis valt op tal van manieren te verduurzamen. Wij focussen ons hoofdzakelijk op de onderstaande acht. Lees hier per maatregel hoe het werkt, wat de voordelen zijn, en wat u mag verwachten.

Woningisolatie

Vloer- en bodemisolatie

Dakisolatie

Spouwisolatie

Rendementsglas

Het isoleren van uw woning is vaak een zeer effectieve manier van energie besparen. Veel oudere woningen zijn niet optimaal geïsoleerd, en zelfs in nieuwere huizen is er meestal ruimte voor verbetering. Isolatiemethoden en -materialen kunnen onderling sterk verschillen. Het is belangrijk dat de juiste materialen op vakkundige wijze worden geplaatst. Zo haalt u het meeste uit uw isolatie.

Energieopwekkende en – besparende installaties

Zonnepanelen

Zonneboiler

HR-ketel

Warmptepomp

Isoleren is vaak een belangrijke eerste stap naar duurzaam wonen. Er valt echter ook nog een hoop winst te behalen door het gebruik van duurzame installaties. Stroom opwekken met zonnepanelen en het installeren van een goede HR-ketel om gas te besparen zijn de twee bekendste opties. Er is echter veel meer mogelijk. Wat dacht u bijvoorbeeld van de installatie van een warmtepomp, of het plaatsen van een zonneboiler?

Valt mijn woning ook te verduurzamen?

Er is vaak zeer veel mogelijk. Echter, niet alle maatregelen zijn geschikt voor alle woonsituaties. De gezinssamenstelling, de woonwensen en het beschikbare budget zijn slechts enkele factoren die hierop van invloed zijn. Ook verschilt het per situatie welk precies product er het beste kan worden gekozen om een maatregel uit te voeren. Om te bepalen welke maatregelen het beste bij uw woning passen kunt u het best een expert raadplegen.