Energielabel bedrijfspand EPA-U

Per 1 januari 2021 geldt voor bedrijven een nieuw energielabel. Voor kantoren is vanaf 2023 minimaal een energielabel C verplicht. Lees in dit artikel wanneer het nieuwe label verplicht is en hoe u een label aanvraagt bij Susteen.

Direct energielabel bedrijfspand aanvragen

 

Energielabel C verplicht voor kantoren

Voor kantoren groter dan 100 m2 is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Zo niet, dan mag het pand niet meer als kantoor gebruikt worden.

Er gelden uitzonderingen voor panden waarbij minder dan 50% van het pand als kantoor gebruikt wordt, voor monumentale panden en voor panden die binnen 2 jaar gesloopt worden of een andere functie krijgen.

Voor industriële bedrijfspanden geldt geen verplichting. Maar heeft uw industriële bedrijfspand een kantoor of een showroom groter dan 50m2, dan geldt de verplichting wel voor dit deel.

 

 

Verplicht bij verkoop of verhuur

Een energielabel is verplicht bij verkoop of nieuwe verhuur van kantoren, scholen, universiteiten, bibliotheken, stadhuizen, vergadercentra, ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen, hotels, pensions, cafés, restaurants,  sporthallen, stadions, zwembaden, winkels, supermarkten, warenhuizen en showrooms van garages.

Energielabels blijven 10 jaar geldig vanaf registratiedatum. Heeft u dus een label dat niet ouder is dan 10 jaar, dan hoeft u bij verkoop geen nieuw label aan te vragen.

 

Uw label snel geregeld

Alleen een EP-geregistreerde energieadviseur mag een energielabel maken. Al onze adviseurs zijn volledig gecertificeerd. Dat geeft de zekerheid van een officieel en betrouwbaar label. Onze adviseur onderzoekt uw pand, maakt een label en registreert deze bij de overheid.

Doorlooptijd
Na uw aanmelding komt de adviseur tussen de 1 à 3 weken de opname uitvoeren. De registratie bij de overheid is afhankelijk van de grootte van uw pand en van de beschikbaarheid van bouwtechnische- en installatie gegevens en tekeningen. Heeft u deze beschikbaar, leg deze dan klaar. Dat verkort de doorlooptijd en beschikt u eerder over uw energielabel.

 

Onze prijzen excl. BTW:

 

Label Oppervlak (t/m) Prijs
EP-U/B 100 599
EP-U/B 250 599
EP-U/B 500 749
EP-U/B 1000 849
EP-U/B 1500 1049
EP-U/B 2000 1149

Grotere bedrijfspanden zijn op aanvraag.

Aanvraagformulier

    Dhr.Mevr.

    Vestigingsadres:

    Ja, ik wil graag een afspraak maken voor een energielabel Bedrijfspand. Bel me voor een afspraak.

    Door op "verzenden" te klikken gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en met onze privacyverklaring.