Energielabel

Energielabel nodig? Vraag het aan bij Susteen. Snel en betrouwbaar.

Direct energielabel aanvragen

Nieuw Energielabel per 2021

Vanaf 1 januari 2021 bestaat er een nieuw energielabel voor woningen. Het nieuwe label is veel uitgebreider dan het vorige en wordt afgegeven door een energieadviseur die hiervoor een huisbezoek aflegt. De methodiek van het vereenvoudigd energielabel is hiermee vervallen. U kunt bij Susteen het nieuwe label aanvragen.

energielabelWanneer heeft u energielabel nodig

U heeft een energielabel nodig als u uw huis verkoopt of verhuurt. Energielabels blijven 10 jaar geldig vanaf registratiedatum. Heeft u dus een definitief label dat niet ouder is dan 10 jaar, dan hoeft u bij verkoop geen nieuw label aan te vragen. Voorlopige labels zijn niet geldig.

Waarom een nieuw energielabel

Het nieuwe label is het gevolg van Europese regelgeving. Het nieuwe energielabel is volgens Minister Ollongren: ‘betrouwbaarder, nauwkeuriger en bruikbaarder. Iedereen die een woning koopt krijgt met dit nieuwe label direct inzicht in welke stappen zij kunnen zetten om hun woning te verduurzamen, het energiegebruik naar beneden te brengen en het wooncomfort te vergroten. Het nieuwe energielabel kijkt niet niet alleen hoe de isolatie en installaties scoren, maar ook wat de verbetermogelijkheden zijn’, aldus de minister.

Wat is er precies veranderend

De nieuwe bepalingsmethode (NTA 8800) heeft een nieuwe indicator voor de energieprestatie (in kWh/m2 per jaar). Het bijbehorende onderzoek kan niet op afstand worden uitgevoerd en vereist een huisbezoek door een vakbekwaam energieadviseur. De oude methodiek scoorde op 8 punten. Bij de nieuwe methode worden 150 gegevens in kaart gebracht. De uitkomst blijft een energielabel van A t/m G. Al onze adviseurs zijn gediplomeerd en gecertificeerd volgens de NTA8800.

Kies voor Susteen

Onze adviseurs hebben veel ervaring in het afleggen van huisbezoeken en zeer ter zake kundig. Een label kost €329,-. Afhankelijk van uw woning duurt het huisbezoek tussen de 45 en 90 minuten.

Energielabel aanvragen

Een energielabel vraagt u eenvoudig aan door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

    Dhr.Mevr.

    Ja, ik wil graag een afspraak maken voor een energielabel. Bel me voor een afspraak.

    Door op "verzenden" te klikken gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en met onze privacyverklaring.