Subsidies en Regelingen

Om haar klimaatdoelen te halen stimuleert de overheid het besparen van energie. Dit wordt gedaan middels landelijke, provinciale en gemeentelijke subsidies voor duurzaam wonen. Ook zijn er voordelige regelingen getroffen voor mensen die investeren in duurzame energie. Door gebruik te maken van deze voordeeltjes kunt u vaak een aanzienlijk deel van uw investering direct terugkrijgen.

Welke subsidies kan ik aanvragen?

Er zijn vaak subsidies beschikbaar op verschillende niveaus: landelijk, provinciaal, en gemeentelijk. Het kan dus per woonplaats of regio verschillen waar u recht op heeft. Susteen kan u helpen met het vinden van alle regelingen die op uw situatie van toepassing zijn. Wij zorgen standaard dat u een voorstel voor verduurzaming krijgt waarin rekening wordt gehouden met beschikbare subsidies.Ook berekenen we het precieze bedrag dat u aan subsidies kunt opvragen voor u uit.

Voor uitvoering selecteren we altijd de juiste materialen en installaties aan de hand van de subsidievoorwaarden. Ook kunnen wij u ondersteunen in het aanvraagproces. In veel gevallen kunnen wij u bijna al het werk rondom het aanvragen van subsidie uit handen nemen. Zo weet u zeker dat u de beschikbare subsidies optimaal benut zonder zelf uren alle informatie door te hoeven spitten.

BTW Terugvragen op de aanschaf van zonnepanelen

Zonnepanelen

Naast de bekende subsidies zijn er ook nog interessante andere regelingen beschikbaar. Zo kunt u de BTW die u op zonnepanelen betaalt terugkrijgen indien u zich tijdelijk als ondernemer inschrijft. U maakt dan gebruik van de kleine ondernemersregeling. Susteen kan u helpen om gebruik te maken van deze regeling.

Profiteer van het lage BTW-tarief op arbeid

Susteen arbeid duurzaam icon

In 2013 heeft de overheid veel bouwwerkzaamheden aantrekkelijker gemaakt door tijdelijk het lage Btw-tarief (6%) over arbeid in deze sector te heffen in plaats van 21%. Nu de bouwmarkt het weer beter doet is deze regeling voor veel werkzaamheden weer teruggedraaid. Over het aanbrengen van isolatie blijft u echter tot nader order slechts 6% btw betalen. Dit maakt het een stuk voordeliger om isolatiemateriaal aan te laten brengen door een professional. Zo haalt u het maximale uit uw woning zonder zelf de kruipruimte in te hoeven!

Geen zin om zelf urenlang op zoek te gaan naar informatie over subsidies en voordeeltjes? Advies en ondersteuning met betrekking tot subsidies en regelingen zijn beiden onderdeel van ons energieadvies.