Inwoners helpen bij het verduurzamen van hun woning

Bestaande huizen verduurzamen is voor gemeenten een grote opgave. Het doel kennen we, de noodzaak voelen we. Maar hoe zet je dit beleidsdoel om in concrete actie? Daar zit de uitdaging. Susteen kan helpen met een concrete en bewezen aanpak. Wij zijn al meer dan 10 jaar een professionele partner voor gemeenten.

Wat doet Susteen

Susteen helpt particuliere huiseigenaren bij de verduurzaming van hun woning met een inhoudelijk sterk en onafhankelijk advies. Desgewenst voeren we de maatregelen ook uit. Door deze combinatie zorgen we ervoor dat woningen ook daadwerkelijk worden verduurzaamd. In de afgelopen jaren adviseerden wij ruim 45.000 eigenaren en verduurzaamden daarmee meer dan 15.000 woningen. We werken succesvol samen met meer dan 60 gemeenten, regio’s, energiecoöperaties, banken en landelijke koepelorganisaties.

“Unieke aanpak van Susteen zorgt voor daadwerkelijke verduurzaming”

Onze diensten

Susteen heeft drie diensten die we ook in uw gemeente kunnen aanbieden:

     • Energieadvies ‘optimaal besparen’ met woningverbeterplan
      Wij geven inwoners een onafhankelijk energieadvies dat is afgestemd op hun wensen en op de mogelijkheden van hun woning. Hiervoor leggen wij altijd een huisbezoek af. Elk huis is namelijk anders en elke bewoner is anders. De één wil snel geld besparen, de ander energieneutraal wonen. Het kan allemaal. Onze adviezen zijn inclusief technische mogelijkheden, beste productopties, kosten, besparingen en opbrengsten, terugverdientijden, financieringsmogelijkheden, subsidies, garanties, energiemonitoring e.d. Een advies kost €249. Deze kosten kunt u als gemeente geheel of gedeeltelijk voor uw rekening nemen. Daarnaast kunnen we de uitvoering van de maatregelen verzorgen.
     • Collectieve inkoopacties
      In een collectieve inkoopactie kunnen inwoners prijsgunstig hoogwaardige isolatie en/of zonnepanelen aanschaffen. Voor de uitvoering selecteert Susteen ervaren en gecertificeerde bedrijven op basis van prijs en kwaliteit. Susteen koopt collectief zonnepanelen en/of isolatieproducten in, brengt de technische mogelijkheden van de woning in kaart, voert een keukentafelgesprek, brengt op wens van de bewoner offerte(s) uit en coördineert de uitvoering van de geadviseerde maatregelen. Er zijn momenteel aantrekkelijke subsidies en financieringsmogelijkheden voor maatregelen. De kosten voor het onafhankelijke woningbezoek bedragen €40. Deze kosten kunt u als gemeente geheel of gedeeltelijk voor uw rekening nemen.
     • Vouchers
      Bewoners met een huurwoning kunnen gebruik maken van een voucher om energiezuinige apparaten, ledverlichting of een inductiekookplaat aan te schaffen. Susteen regelt voor u met een online applicatie het volledige vouchergebruik.

 

Wij ontzorgen inwoners van uw gemeente volledig met:

     • Online energieadvisering door middel van een gratis quickscan
     • Onafhankelijke en persoonlijke energieadviezen afgestemd op de wens van de inwoners en mogelijkheden van de woning.
     • Deze adviezen zijn inclusief services rondom financiering, subsidie, garantie, energiemonitoring e.d.
     • bieden collectief zonnepanelen en/of isolatiemaatregelen met de beste prijs/kwaliteitsverhouding
     • Zorgen voor een daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen.

 

Wij biedt Susteen u als gemeente:

     • Wij ondersteunen gemeente bij de communicatie,
     • Wij leveren onafhankelijk advies over te nemen maatregelen aan inwoners van uw gemeente
     • Susteen heeft adviessoftware zelf ontwikkeld en is staat deze snel aan te passen en/of uit te breiden met lokale omstandigheden.
     • Susteen beschikt over een breed netwerk van gecertificeerde adviseurs
     • Wij coördineren de uitvoering van maatregelen.
     • Susteen heeft een breed netwerk van ervaren en bekwame installatiebedrijven, glaszetters en isolatiespecialisten
     • Ons professionele projectmanagement stuurt, samen met u, de projecten aan mede op basis van online dashboard. Zo houdt u altijd een vinger aan de pols.
     • Wij zijn in staat om zowel kleine als grootschalige projecten van vele duizenden woningen op maat te organiseren. Uw wensenpakket is daarbij ons uitgangspunt.
     • Wij beschikken over een goed bereikbare en vriendelijke klantenservice, een team van deskundige adviseurs
     • ondersteunende medewerkers voor communicatie, adviestooling en ICT. Alles staat onder leiding van ervaren projectmanagement.
     • Na afloop rapporteren we inzichtelijk over de behaalde resultaten en klanttevredenheid.

Onze organisatie staat klaar om ook uw gemeente vergaand te ontzorgen bij de uitvoering van de verduurzamingstrajecten.

Interesse?

Neem contact op met Rob van Haren op nummer 06 26 37 68 82 of vul onderstaand formulier in.

Dan belt Rob u zo snel mogelijk terug.