ABN AMRO Logo

ABN AMRO rentekorting energiezuinig wonen

Dit adviesproduct is speciaal ontwikkeld voor mensen die een ABN AMRO hypotheek gaan afsluiten om een energiezuinige woning aan te schaffen.

  1. ABN AMRO biedt een rentekorting van 0,15% op uw hypotheek als uw woning beschikt over een energielabel A. Wij brengen alle maatregelen die leiden tot een label A voor u nauwkeurig in kaart. Nadat u alle maatregelen heeft laten uitvoeren kunt u zelf het energielabel aanvragen. Bij de eerstvolgende renteherziening wordt de korting dan toegepast.
  2. ABN Amro heeft ook een speciale hypotheek voor het financieren van duurzame maatregelen: de zogenaamde Duurzaam Wonen Hypotheek. Deze hypotheek heeft een korte looptijd (5, 10 of 15 jaar) en kent een bijzonder laag rentepercentage. Zo profiteert u niet alleen vanaf dag 1 van een aangename moderne woning maar ook direct van financieel voordeel.
  3. Omdat u met energiebesparende maatregelen direct geld bespaart op uw maandelijkse energiekosten, mag u meer lenen dan zonder energiemaatregelen. De keuze voor isolatie of zonnepanelen hoeft dus niet te concurreren met de wens voor een dakkapel of verbouwing. U kunt het gewoon allebei gewoon doen. Door de energiemaatregelen mag u namelijk tot 106% van de huidige woningwaarde lenen (zonder energiemaatregelen is dat 100 %) en wordt uw persoonlijke leencapaciteit met € 9000,-.

 

Conclusie: Investeren in energiebesparing loont. Financieel (vaak al vanaf de eerste dag) maar ook qua wooncomfort en voor het milieu.

Heeft u al een hypotheek bij ABN AMRO? Ook op het moment van renteherziening kunt u nog van deze regeling profiteren. De geboden rentekorting geldt over de gehele getekende rentevaste periode, waardoor het voordeel in de loop der jaren kan oplopen tot in de duizenden euro’s.

Hoe kan ik bij ABN AMRO aanspraak maken op extra rentekorting?

Een energiezuinige woning levert u bij ABN AMRO gedurende de gehele rentevaste periode 0,15% korting op uw hypotheekrente op. U komt in aanmerking voor deze korting wanneer u aan uw bank kunt aantonen dat u woning beschikt over een energielabel A.

 

Lees op de website van ABN AMRO meer over deze extra rentekorting 

Wat kan Susteen voor mij betekenen?

Wanneer u contact met ons opneemt schatten wij in of u kans maakt op de extra rentekorting van ABN AMRO en adviseren we u hierover. U bepaalt vervolgens of u door wilt gaan met het adviestraject. In dit geval mag u voor 300 euro het volgende van ons verwachten:

 

  • Een bezoek (één à anderhalf uur) waarin onze energieadviseur uw woning en uw wensen in kaart brengt;
  • Een berekening van uw huidige Energielabel en een overzicht van alle maatregelen die leiden tot Label A
  • Een persoonlijk Woningverbeterplan. Dit is een energieadvies waarin u kunt lezen hoe u uw woning (nog verder) kunt verduurzamen op een manier die bij u past. Bij uw woning én bij uw hypotheek.

 

Neem contact op met Susteen voor het maken van een afspraak met een van onze adviseurs