ABN AMRO Logo

ABN AMRO rentekorting energiezuinig wonen

Dit adviesproduct is speciaal ontwikkeld voor mensen die hun energiezuinige woning met een ABN AMRO hypotheek (gaan) bekostigen.

ABN AMRO wil duurzame nieuwbouw en het vergaand verduurzamen van bestaande huizen stimuleren. Hierom bieden zij u een hypotheekrentekorting van 0,2% aan wanneer u een zeer energiezuinige woning aanschaft. Deze korting geldt over de gehele getekende vaste periode. Heeft u al een hypotheek bij ABN AMRO? Ook op het moment van renteherziening kunt u nog van deze regeling profiteren. Het voordeel kan in de loop der jaren oplopen tot in de duizenden euro’s.

Hoe kan ik bij ABN AMRO aanspraak maken op extra rentekorting?

Een energiezuinige woning levert u bij ABN AMRO gedurende de gehele rentevaste periode 0,2% korting op uw hypotheekrente op. U komt in aanmerking voor deze korting wanneer u aan uw bank kunt aantonen dat u een duurzame woning heeft. Hiervoor heeft u een rapport nodig dat aangeeft:

 

  • dat uw (beoogde) woning een Energie-Index van onder de 0,7 heeft;
  • óf dat de woning een Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,4 of beter heeft.

 

Welke variant u nodig heeft hangt af van uw (beoogde) woning. Voor de meeste bestaande woningen is een EI nodig. Voor een nieuwbouwwoning (bouwjaar 2015 of later) of voor een vergaand verduurzaamde oudere woning kunt u een EPC gebruiken.

Lees op de website van ABN AMRO meer over deze extra rentekorting >

Wat kan Susteen voor mij betekenen?

Wanneer u contact met ons opneemt schatten wij in of u kans maakt op de extra rentekorting van ABN AMRO en adviseren we u hierover. U bepaalt vervolgens of u door wilt gaan. In dit geval mag u voor 300 euro het volgende van ons verwachten:

 

  • Een bezoek (één à anderhalf uur) waarin onze energieadviseur uw woning en uw wensen in kaart brengt;
  • Een berekening van uw huidige Energie-Index met definitief energielabel óf een berekening van uw EPC;
  • Een persoonlijk Woningverbeterplan. Dit is een energieadvies waarin u kunt lezen hoe u uw woning doeltreffend (nog verder) kunt verduurzamen op een manier die past bij u, bij uw woning, én bij uw hypotheek.

 

Haalt u een EI van onder de 0,7 of een EPC van 0,4 of lager? Dan kunt u onze rapportage gebruiken om uw rentekorting bij de bank aan te vragen. Valt uw EI of EPC hoger uit, maar kunnen wij u in het advies wel een goed plan voorleggen om uw woning alsnog zuinig genoeg te maken? Neem dan contact op met de ABN AMRO. Indien u direct overgaat tot verduurzaming zijn er vaak alsnog mogelijkheden om gebruik te maken van de 0,2% extra rentekorting.

Aanmeldformulier ABN AMRO energieadvies

Heeft u interesse in een EI-index of EPC-berekening ten behoeve van uw ABN AMRO hypotheek? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op om de mogelijkheden met u te bespreken. Wij schatten dan samen met u in hoe kansrijk u bent om aan de door de ABN AMRO gestelde voorwaarden te voldoen. Besluit u een advies af te nemen? Dan zijn de kosten 300 euro.

Dhr.Mevr.

Ja, ik heb interesse in een berekening van mijn energieindex voor mijn ABN AMRO hypotheek. Bel me om de mogelijkheden te bespreken.