Gemeente Leiden Logo

Duurzaam Leiden

Samen met Energiek Leiden en Susteen biedt de gemeente Leiden geselecteerde woningeigenaren een gratis energieadvies aan. Woont u in het Roodenburgerdistrict en is uw woning vóór 1983 gebouwd? Dan komt u in aanmerking.

Woont u in het Roodenburgerdistrict, wilt u uw energierekening verlagen én wilt u uw huis comfortabeler maken? Dan nodigt de gemeente Leiden u uit om samen met uw buurtbewoners mee te doen aan de campagne Duurzaam Leiden. Via deze actie maakt de gemeente het voor u extra makkelijk om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee. Tijdens de actieperiode wordt u een gratis advies ter waarde van 170 euro aangeboden.

 

Update 2019: Het merendeel van de gratis adviezen is ondertussen vergeven, maar we hebben nog ruimte voor enkele deelnemers. Afhandeling van aanvragen geschiedt op een first-come first-serve basis, dus wees er op tijd bij!

Waarom meedoen?

In veel oudere woningen valt flink op de energiekosten te besparen. Met bijvoorbeeld isolatie van uw spouwmuur, dak en vloer kunt u uw jaarlijkse energierekening soms wel 600 euro omlaag brengen. Daarnaast wordt uw huis comfortabeler van goede isolatie, én verhoogt een goed energielabel de waarde van uw woning.

Hoe werkt het?

Meldt u zich aan voor een energieadvies, dan neemt Susteen contact met u op voor een afspraak bij u thuis. Een gecertificeerd adviseur kijkt in ongeveer een uur naar de isolatie, ventilatie en verwarmingstechnieken in uw woning. U ontvangt vervolgens een persoonlijk woningverbeterplan van ons. Dit verbeterplan is een energieadvies dat u een duidelijk en compleet overzicht van de bespaarkansen in uw woning biedt. Daarbij ontvangt u eventueel een offerte om (een deel van) de maatregelen te laten uitvoeren. Susteen doet u een aantrekkelijk aanbod, maar u bent uiteraard tot niets verplicht.

Als u uiteindelijk besluit om duurzame maatregelen te treffen kunt u profiteren van:

  • De ISDE: een landelijke subsidie op warmtepompen, zonneboilers en pelletkachels.
  • De mogelijkheid tot BTW-teruggave op zonnepanelen.
  • Een gemeentelijke duurzaamheidslening met een aantrekkelijke lage rente (3% lager dan de marktrente).
  • De gemeentelijke subsidie ”Investeren in Thuis”. Hiermee ontvangt u 35% subsidie op verschillende isolatiemaatregelen. (Weer beschikbaar vanaf 1 april 2018)

 

Energiek Leiden is een van de partners van Susteen die gratis energieadvies in het Roodenburgerdistrict (Leiden) mogelijk maken! | Susteen

Bestel hier uw gratis Duurzaam Leiden energieadvies

Dhr.Mevr.

Ja, ik doe mee met Duurzaam Leiden. Bel me voor een afspraak.

Door op "verzenden" te klikken gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en met onze privacyverklaring.