duurzaam Leiden

Duurzaam Leiden

Deze actie is speciaal voor bewoners van het Roodenburgdistrict.

Wilt u ook meer wooncomfort en lagere energielasten? Dan nodigt de gemeente Leiden u uit om samen met uw buurtbewoners gebruik te maken van onze tijdelijke actie Duurzaam Leiden. Met deze actie wil de gemeente het voor u extra makkelijk maken om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.

Samen met Energiek Leiden en Susteen biedt de gemeente geselecteerde woningeigenaren een gratis energieadvies aan. Woont u in het Roodenburgdistrict en is uw woning vóór 1983 gebouwd? Dan komt u in aanmerking. Tijdens de actieperiode wordt u een gratis advies ter waarde van €115,- aangeboden.

Wegens grote interesse zijn in maart 2017 nieuwe adviezen beschikbaar gesteld! De ervaring leert ons dat deze adviezen snel worden aangevraagd. Afhandeling van aanvragen geschiedt op een first-come first-serve basis, dus wees er op tijd bij!

Waarom meedoen?

In veel oudere woningen valt flink op de energiekosten te besparen. Met bijvoorbeeld isolatie van uw spouwmuur, dak en vloer kunt u uw jaarlijkse energierekening soms wel €600,- omlaag brengen. Daar krijg je energie van!

Hoe werkt het?

Meldt u zich aan voor een energieadvies, dan neemt Susteen contact met u op voor een afspraak bij u thuis. Een gecertificeerd adviseur kijkt in ongeveer een uur naar de isolatie, ventilatie en verwarmingstechnieken in uw woning. U ontvangt vervolgens een rapport waarin de adviseur zijn bevindingen verwerkt. Zo heeft u een duidelijk en compleet overzicht van de bespaarkansen die uw woning biedt. Daarbij ontvangt u een offerte om (een deel van) de maatregelen te laten uitvoeren. Susteen doet u een aantrekkelijk aanbod, maar u bent uiteraard tot niets verplicht.

Als u uiteindelijk besluit tot maatregelen over te gaan kunt u profiteren van:

  • Gemeentelijke subsidie voor isolatie en installatietechnische maatregelen.
  • Landelijke subsidievoor warmtepompen, zonneboilers en pelletkachels.
  • De landelijke subsidieregeling voor isolatie (bij minimaal 2 isolatiemaatregelen).
  • De mogelijkheid tot BTW-teruggave op zonnepanelen.
  • Een gemeentelijke duurzaamheidslening met een zeer aantrekkelijke rente (3% lager dan de marktrente).

 

 

Susteen partner Energiek Leiden logo

Bestel hier uw gratis Duurzaam Leiden energieadvies

ManVrouw