Logo gemeente Alphen aan den Rijn

Energieadvies Alphen aan den Rijn

Particuliere woningeigenaren uit de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen het Susteen energieadvies met woningverbeterplan tijdelijk met korting aanvragen. Via de gemeente betaalt u tijdelijk slechts 50 euro.

Hoe werkt het?

Als u zich aanmeldt voor een energieadvies, neemt Susteen contact met u op voor een afspraak bij u thuis. Een gecertificeerd adviseur kijkt in ongeveer anderhalf uur naar de isolatie, ventilatie en verwarmingstechnieken in uw woning. Wellicht is uw cv-ketel aan vervanging toe, zijn zonnepanelen een aantrekkelijke optie of levert vloerisolatie u veel winst op.

 

Ook wordt aandacht besteed aan uw (comfort)wensen. Heeft u bijvoorbeeld last van tocht in huis of wilt u misschien gasloos wonen? De adviseur zet de besparingsmaatregelen die het best bij uw woonsituatie passen voor u op een rij in uw persoonlijke woningverbeterplan. In dit woningverbeterplan leest u wat u kunt doen om uw woning te verduurzamen, wat dit u ongeveer zou gaan kosten, en wat het u zoal oplevert.

 

Indien gewenst kunnen wij u ook kosteloos ondersteunen bij uw aanvraag en beoordeling van passende offertes. Zo kunt u de geadviseerde maatregelen met een gerust hart uitvoeren.

Waarom meedoen met deze campagne?

  • U ontvangt een deskundig en vrijblijvend woningverbeterplan tegen een sterk gereduceerd tarief.
  • U kunt mogelijk profiteren van de ISDE: een subsidie op warmtepompen, zonneboilers en pelletkachels. Dit kan vaak vele honderden tot zelfs enkele duizenden euro’s op uw investering schelen.
  • De gemeente biedt momenteel een subsidie op isolatie en lage temperatuursverwarming (LTV). Hierdoor wordt het besparen van energie extra aantrekkelijk.

Hoe kan ik me opgeven voor een energieadvies op maat?

Als Alphense woningeigenaar kunt u tijdelijk aanspraak maken op dit extra voordelige energieadvies. U gaat hiervoor naar de website van de gemeente en geeft zich op. Kort nadat u zich via de gemeente heeft opgegeven nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen.