Gemeente Westerkwartier logo

Energieke Buurten Westerkwartier

De gemeente Westerkwartier biedt buren die aangesloten zijn bij Buurkracht tijdelijk een forse korting op een Quickscan van hun woning.

In het project Energieke Buurten Westerkwartier werken de vier gemeenten werken samen met Buurkracht. Het project heeft als doel om meer buurten in het Westerkwartier aan de slag te krijgen met het besparen van energie. De beste energie is tenslotte de energie die u niet gebruikt.

Over Energieke Buurten Westerkwartier.

Buurten die meedoen aan het project Energieke Buurten worden begeleid door een buurtbegeleider van buurkracht. De buurtbegeleider ondersteunt een groep wijkbewoners (het buurtteam) bij het opzetten van energiebesparing- en -opwekprojecten. Ook wordt hulp geboden bij het organiseren van bijeenkomsten. De gemeenten kunnen de deelnemende buurten hulp bieden in de vorm van financiering (duurzaamheidsleningen en eventueel subsidie) en helpen ook bij het aanvragen van deze regelingen.

Woont u in een buurkrachtbuurt? Laat uw woning checken.

Om een goed beeld te krijgen van de bespaarkansen die uw woning biedt kunt u een Quickscan laten uitvoeren. Geeft u zich op voor een Quickscan? Dan komt er een adviseur van Susteen bij u langs voor een woningbezoek. Tijdens dit ongeveer 45 minuten durende bezoek bekijkt de adviseur welke mogelijkheden uw woning biedt. Daarnaast gaat hij met u in gesprek over uw verduurzamingsdoelen, en over de opties die uw woning biedt. Na het bezoek ontvangt u nog een kort rapport met daarin de bevindingen van de adviseur. Met de kennis die u via de Quickscan opdoet kunt u vervolgens in uw buurkrachtbuurt op zoek gaan naar de juiste uitvoerder(s) voor de geadviseerde maatregelen.

Het aanbod: een extra voordelige Quickscan.

Exclusief voor deelnemers van een buurkrachtbuurt in het Westerkwartier biedt de gemeente Westerkwartier in samenwerking met Susteen een Quickscan aan. De gemeente betaalt de helft van de rekening, waardoor u nog maar 45 euro voor de Quickscan betaalt.

Energieke buurten Westerkwartier logo

Hoe kan ik me opgeven voor een Quickscan?

Woont u in het Westerkwartier en wilt u in aanmerking komen voor een Quickscan? Meld u dan bij het buurtteam in uw buurt. Is er nog geen buurtteam in uw buurt, maar wilt u wel graag meedoen? Dan kunt u ook uw eigen buurt beginnen.