Logo Gemeente Heusden

Heel Heusden Duurzaam

Meer wooncomfort tegen lagere energielasten? Via de actie Heel Heusden Duurzaam kunnen Heusdense woningeigenaren heel eenvoudig hun huis verduurzamen. Ze hebben daarbij de keuze uit drie mogelijkheden.

Afbeelding Eigen huis woningverbeterplanBij de actie Heel Heusden Duurzaam kiest u de optie die het best bij past. U kunt kiezen voor:

1. Keukentafelgesprek

2. Quickscan

3. Woningverbeterplan

 

Keukentafelgesprek
Spreek met een vrijwilliger over de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. U bespreekt daarbij uw energieverbruik en de meest voor de hand liggende maatregelen die u zelf zou kunnen uitvoeren. Het zogenaamde ‘laaghangend fruit’. Dit gesprek is gratis als onderdeel van de “Heel Heusden Duurzaam”

Quickscan
Aan de hand van een korte vragenlijst, die u invult op de computer, krijgt u inzicht welke maatregelen u het beste kunt uitvoeren en wordt geschat hoeveel geld u met deze maatregelen kunt besparen. Ook deze keuze is gratis in het kader van de actie “Heel Heusden Duurzaam”.

Woningverbeterplan
Het Woningverbeterplan is de keuze optie voor een uitgebreid verduurzamings-advies door een gecertificeerd adviseur van onze partner, Susteen. Deze adviseur maakt met u een afspraak voor een bezoek aan huis waarbij hij de woning samen met u inspecteert. Op basis van dit onderzoek krijgt u een uitgebreid rapport waarin is aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen u kunt nemen en in welke volgorde u dat het beste kunt doen. In dit rapport wordt ook aangegeven wat de kosten, besparingen en opbrengsten zijn.

Daarnaast ontvangt u bij het rapport geheel vrijblijvende offertes van lokale bedrijven of bedrijven uit de regio. Voor deze laatste variant geldt een eigen bijdrage van € 25,00. De werkelijke waarde is € 249,00. In tegenstelling tot de eerste twee aanbiedingen is deze laatste variant niet onbeperkt verkrijgbaar. Wacht daarom niet te lang met aanmelden. Kijk hier voor meer informatie over het woningverbeterpan

Waarom meedoen?

Het woningverbeterplan is de ideale kans om eens goed te kijken hoe u uw woning (vergaand) kunt verduurzamen, of misschien zelfs energieneutraal kunt krijgen. Door de aandacht voor uw wensen en door de vele extra mogelijkheden ontvangt u van ons een plan dat uw woonwensen optimaal behartigt.

 

Dit alles kost normaal 249 euro, maar tijdens deze actie is dat slechts 25 euro. Deze actie wordt mogelijk gemaakt door Energiek Heusden, Rabobank, en de gemeente Heusden.

Energiek Heusden

Aanmelden

U kunt uw keuze kenbaar maken op de website van Energiek Heusden.