Anna Paulowna, Breezand, Wieringerwaard, van Ewijcksluis, Nieuwesluis, Winkel, ‘t Veld, Nieuwe Niedorp, Kolhorn, Barsingerhorn, Oude Niedorp, Lutjewinkel, Zijdewind, Haringhuizen, Hippolytushoef, Den Oever, Oosterland, Westerland, Slootdorp, Wieringerwerf, Middenmeer, Kreileroord

Energiescan Hollands Kroon

Particuliere woningeigenaren en huurders uit de gemeente Hollands Kroon kunnen gebruik maken van een gratis energiescan. Deze scan resulteert in een advies met betrekking op grote en kleine maatregelen, aangevuld met besparingstips.

Hoe werkt het?

Als u zich aanmeldt voor de energiescan, neemt Susteen contact met u op voor een afspraak bij u thuis. De energiescan is gratis. De actie loopt van september 2021 tot en met maart 2022. Vanwege de efficiëntie hebben we gekozen voor van-dorp-naar-dorp-aanpak. Het kan dus gebeuren dat u enige tijd moet wachten voordat de coaches in uw dorp actief zijn.

 

Voor huurders in Hollands Kroon

Coachgesprek en energiebespaaradvies

 

De mate van isolatie van uw woning en het type verwarmingsinstallatie bepalen voor een groot deel uw energiegebruik. Hierin bent u als huurder afhankelijk van uw verhuurder. Toch kunt u zelf ook heel veel doen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen of door dingen soms net even anders te doen. Als u meedoet met de actie komt er een speciaal opgeleide energiecoach bij u langs. Samen met deze coach bekijkt u uw woning en de coach geeft tips waar u maatregelen kan treffen zoals het plaatsen van radiatorfolie en/of leidingisolatie. Ook geeft de coach tips over het verwarmen, koken en douchen.

Een bezoek van een energiecoach duurt ongeveer 45 minuten. U ontvangt na afloop een advies waarin de belangrijkste tips en inzichten vermeld staan.

 

Voor eigenaren in Hollands Kroon

Woninginspectie en woningverbeterplan

 

Als eigenaar bent u in de gelegenheid om uw huis energiezuinig te maken. Een gecertificeerd adviseur kijkt naar de isolatie, ventilatie en verwarmingstechnieken in uw woning. De adviseur besteedt ook aandacht aan uw (comfort)wensen. Heeft u bijvoorbeeld last van tocht in huis of wilt u misschien gasloos wonen?

De adviseur zet de besparingsmaatregelen die uit de scan naar voren komen voor u op een rij in uw persoonlijke woningverbeterplan. In dit woningverbeterplan leest u wat u kunt doen om uw woning te verduurzamen, wat dit u ongeveer zou gaan kosten, en wat het u zoal oplevert.  In dit plan staan ook voor u relevante tips voor verwarmen, koken en douchen.

Het bezoek duurt ongeveer een uur.

Waarom meedoen met deze campagne?

Energiebesparing heeft alleen maar voordelen:

 

  • besparen op energiekosten
  • verhogen van uw wooncomfort.
  • minder CO2 uitstoten. Dat is niet alleen goed voor u, maar voor iedereen.

Aanmelden

Een energiescan vraagt u eenvoudig aan door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

    huurdereigenaar/bewoner

    Ik geef toestemming deze gegevens te delen met gemeente Hollands Kroon