Rabobank logo

Rabobank Energieadvies Duurzaamheidskorting Hypotheekrente

Dit adviesproduct is speciaal ontwikkeld voor mensen die een Rabobank hypotheek gaan afsluiten om een energiezuinige woning aan te schaffen. Ook mensen die al een hypotheek bij de Rabobank hebben en hun woning voorafgaand aan het afsluiten van een nieuwe rentevaste periode willen gaan verduurzamen kunnen dit adviesproduct gebruiken om in aanmerking te komen voor een duurzaamheidskorting.

De Rabobank stimuleert de verduurzaming van bestaande woningen. Hierom bieden zij een hypotheekrentekorting van 0,2% aan hypotheekklanten die een zeer energiezuinige woning aanschaffen. Heeft u al een hypotheek bij de Rabobank? Ook op het moment van renteherziening kunt u nog van deze regeling profiteren. De geboden rentekorting geldt over de gehele getekende rentevaste periode, waardoor het voordeel in de loop der jaren kan oplopen tot duizenden euro’s.

Hoe kan ik bij Rabobank aanspraak maken op extra rentekorting?

Een energiezuinige woning levert u bij de Rabobank gedurende de gehele rentevaste periode 0,2% korting op uw hypotheekrente op. U komt in aanmerking voor deze korting wanneer u aan uw bank kunt aantonen dat u met uw hypotheek een duurzame woning bekostigt. Hiervoor heeft u een energierapport nodig dat aangeeft:

 

 • dat uw (beoogde) woning een Energie-Index van onder de 0,6 heeft;
 • óf dat de woning een Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,4 of beter heeft.

 

Welke variant u nodig heeft hangt af van uw (beoogde) woning. Voor de meeste bestaande woningen is een EI nodig. Voor een jonge woning (bouwjaar 2015 of later) of voor een ingrijpend verbouwde en verduurzaamde oudere woning kunt u een EPC gebruiken.

Lees op de website van de Rabobank meer over deze extra rentekorting >

Wat kan Susteen voor mij betekenen?

Wanneer u contact met ons opneemt schatten wij in of u kans maakt op de duurzaamheidskorting van de Rabobank en adviseren we u hierover. U bepaalt vervolgens zelf of u door wilt gaan met het adviestraject. In dit geval mag u voor 300 euro het volgende van ons verwachten:

 

 • Een bezoek (één à anderhalf uur) waarin onze energieadviseur uw woning en uw wensen in kaart brengt;
 • Een berekening van uw huidige Energie-Index met definitief energielabel óf een berekening van uw EPC;
 • Een persoonlijk Woningverbeterplan. Dit is een energieadvies waarin u kunt lezen hoe u uw woning (nog verder) kunt verduurzamen op een manier die past bij u, bij uw woning, én bij uw hypotheek.

 

Heeft uw woning een EI van 0,6 of lager, of een EPC van 0,4 of lager? Dan kunt u onze rapportage gebruiken om uw rentekorting bij de Rabobank aan te vragen. Valt uw EI of EPC hoger uit, maar kunnen wij u in het advies wel een gedegen plan voorleggen waarmee u uw nieuwe of bestaande woning alsnog energiezuinig genoeg kunt maken om in aanmerking te komen voor de geboden rentekorting? Neem dan contact op met de Rabobank om uw mogelijkheden te bespreken. Indien u direct overgaat tot het treffen van de geadviseerde duurzame maatregelen zijn er soms alsnog mogelijkheden om in aanmerking te komen voor de 0,2% extra rentekorting.

Aanmeldformulier energieadvies ten behoeve van uw Rabobank hypotheek

Wilt u weten of uw (aanstaande) woning duurzaam genoeg is om 0,2% extra hypotheekrentekorting bij de Rabobank op te leveren? Laat dan de EI-index of EPC-berekening ten behoeve van uw hypotheek berekenen. Vul onderstaand formulier in, en wij nemen binnen enkele dagen telefonisch contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Samen met u schatten we in hoe kansrijk u bent om aan de door de Rabobank gestelde voorwaarden te voldoen. Dit eerste gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend. Besluit u een advies af te nemen? Dan bedragen de kosten 300 euro.

  Dhr.Mevr.

  Ja, ik heb interesse in een berekening van mijn energieindex ten behoeve van mijn Rabobank hypotheek. Bel me om de mogelijkheden te bespreken.

   

  Door op "verzenden" te klikken gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en met onze privacyverklaring.