Triodos bank

Het energieadvies voor uw Triodos hypotheek

Dit energieadvies is speciaal ontwikkeld voor (toekomstige) Triodos hypotheekklanten. Wanneer u een hypotheek bij Triodos aanvraagt ontvangt u een gratis Susteen energieadvies mét energielabel of EPC-berekening. De bank neemt alle advieskosten op zich.

Een energiezuinige woning is een betere woning: beter voor het milieu, beter voor uw wooncomfort, én beter voor uw portemonnee . Bij Triodos begrijpen ze dit maar al te goed. Hierom koppelt deze bank uw hypotheekrente aan hoe zuinig uw (toekomstige) woning is: Een beter energielabel levert u een lagere hypotheekrente op. Zo wordt een energiezuinig huis extra aantrekkelijk.

Hoe beïnvloedt het energielabel mijn hypotheekrente bij Triodos?

Om uw hypotheekrente te bepalen vraagt de bank u om een rapportage met daarin een berekening van de Energie-Index (EI) van de woning, en bijbehorend definitief energielabel. Het energielabel beïnvloedt de rente: voor een woning met F-label is de hypotheekrente het hoogst, en per labelstap verbetering daalt de rente met 0,1%.

Extra rentekorting op extreem zuinige woningen:

Is uw (toekomstige) woning zeer energiezuinig? Dan biedt Triodos u mogelijk een extra rentekorting. U maakt kans op deze extra rentekorting als:

 

  • de woning al extreem energiezuinig is gemaakt;
  • of als het een nieuwbouwwoning betreft (bouwjaar 2015 of later);
  • of als u van plan bent om uw (beoogde) woning binnenkort vergaand te verduurzamen.

 

Voor deze extra korting is in plaats van een definitief energielabel een berekening van de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van uw (toekomstige) woning nodig. U kunt uw interesse in deze extra korting bij aanmelding aan ons doorgeven. Wij adviseren u dan over de haalbaarheid van deze extra rentekorting. Vervolgens bepaalt u of u een EPC-berekening wilt, of toch uw rente laat bepalen aan de hand van het energielabel.

Wat kan Susteen voor mij betekenen?

Het Susteen energieadvies met energielabel voldoet uiteraard aan alle eisen die de bank stelt. U hoeft dan ook niets te betalen, wij verhalen de advieskosten (300 euro) direct bij Triodos. Wel zo makkelijk. U mag van ons het volgende verwachten:

 

  • Een bezoek (één à anderhalf uur) waarin onze adviseur uw woning en uw wensen in kaart brengt.
  • Een berekening van uw huidige Energie-index met definitief energielabel óf een berekening van uw EPC. Aan de hand hiervan kan Triodos de hoogte van uw hypotheekrente berekenen;
  • Een persoonlijk woningverbeterplan. Dit is een energieadvies waarin u leest hoe u uw woning doeltreffend kunt verduurzamen op een manier die past bij u, bij uw woning, én bij uw hypotheek;
  • Voert u binnen twee jaar na ons advies verbeteringen door die een labelverbetering op kunnen leveren? Dan ontvangt u van ons kosteloos een nieuw gecertificeerd label.

Uw persoonlijke Triodos energieadvies met EI- of EPC-berekening

Bent u bezig met een hypotheekaanvraag bij Triodos? Dan vergoed de bank uw advies, waardoor dit voor u volledig gratis is. Via onderstaand formulier kunt u zich opgeven voor een energieadvies. Wij nemen dan spoedig contact met u op om een afspraak in te plannen.

ManVrouw

Ja, ik wil een Susteen energieadvies met officieel energielabel voor mijn Triodos Bank hypotheek. Bel me voor een afspraak.