Actie Energie Besparen gemeente Waalre

Met een voucher kunnen inwoners van de gemeente Waarle een gratis energieadvies aanvragen.

De gemeente Waalre heeft de ambitie om in 2050 een aardgasvrije gemeente te zijn. Samen met bewoners wil de gemeente Waalre werk maken van een duurzame gemeente waar het fijn wonen, werken en recreëren is. Energiebesparing in huis is daar een belangrijk onderdeel van. De energie die we niet gebruiken, hoeven we immers niet op te wekken.

 

Waaruit bestaat de Actie Energie Besparen?
Iedere woningeigenaar in de gemeente Waalre ontvangt een brief met voucher. Deze voucher vindt u in de vorm van een persoonlijke code in deze brief en kunt u inzetten voor:

  1. de aankoop van energiebesparende materialen, of
  2. een maatwerkadvies aan huis over energiebesparing.

 

U kiest zelf welke optie het beste bij uw situatie past.

Maatwerkadvies aan huis

Kiest u voor het maatwerkadvies dan wordt dit door Susteen uitgevoerd. Het maatwerkadvies betreft energiebesparende maatregelen in huis en mogelijkheden om zelf energie op te wekken.

 

Hoe gaat het in z’n werk?
Als u zich aanmeldt voor het energieadvies nemen wij contact met u op om een afspraak te plannen voor het huisbezoek. Onze adviseur komt bij u thuis en doet een uitgebreide woningopname. Het huisbezoek duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens dit bezoek worden de mogelijkheden van het huis nauwkeurig in kaart gebracht. Welke isolatie is reeds aanwezig, voldoet deze aan de huidige normen en welke verbeteringen zijn mogelijk en gewenst? Is er een mogelijkheid voor het plaatsten van een warmtepomp en/of zonnepanelen? Alles wordt in kaart gebracht. De adviseur bepreekt ook uw wensen en mogelijkheden.

Naar aanleiding van de inventarisatie wordt een woningverbeterplan opgesteld. Dit plan bestaat uit een energieadvies met een passend pakket aan maatregelen. U leest in het advies wat er mogelijk is, wat maatregelen kosten en opleveren of besparen. Op deze manier kunt u goed geïnformeerd aan de slag.

 

Gratis energieadvies met voucher van de gemeente

Met uw voucher is het energieadvies voor u gratis. Normaal kost ons energieadvies 170 euro.

Aanvragen

U vraagt het maatwerkadvies aan op www.waalre.nl/energiebesparen.