Energieneutraal of gasloos wonen

Met dit advies weet u of uw woning geschikt is voor een warmtepomp en welk systeem u het best kunt kiezen.

Energiecoach Klaas Hofman | Susteen

 

Gasloos wonen
De laatste jaren worden nieuwbouwhuizen steeds vaker aardgasvrij opgeleverd. Deze woningen zijn aangesloten op stadswarmte of hebben een warmtepomp die energie uit de grond of uit de lucht haalt. Een aardgasvrije woning is beter voor het milieu, veiliger, en minstens net zo comfortabel als een woning met een CV-ketel.

Ook bestaande huizen worden steeds vaker aardgasvrij gemaakt. Logisch, want een aardgasvrij huis is minder afhankelijk van de gasmarkt. Deze markt wordt steeds instabieler doordat de gaskraan in Groningen dicht wordt gedraaid en doordat de overheid van plan is om de belasting op gas te verhogen. Het is te verwachten dat de gasprijzen de komende jaren (veel sneller dan de stroomprijzen) zullen gaan stijgen. Wilt u ook gasloos wonen? Kijk hier hoe Susteen u hierbij kan helpen.

Energie neutraal wonen
Wilt u nog een stapje verder gaan, dan kunt energieneutraal gaan wonen. U wekt net zoveel energie op als dat u gebruikt. U bent aangesloten op het elektriciteitsnetwerk waarvan u afneemt als dat nodig is en aan levert als het kan. Uw netto gebruik is gelijk of lager dan nul.

Door energieneutraal te gaan wonen doet u in de eerste plaats natuurlijk iets geweldigs voor het milieu. Daarnaast worden veel huizen comfortabeler van verduurzaming, bent u minder afhankelijk van de (instabiele) energiemarkt én verdient uw investering zichzelf op termijn terug doordat de energierekening (nagenoeg) nul is.

 

Heeft u ook de ambitie om energieneutraal te gaan wonen? Het is steeds vaker mogelijk én financieel aantrekkelijk. Wij helpen u daar graag bij. Kijk hier het Energieneutraal wonen plan.

Bestel uw warmtepompadvies

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen enkele werkdagen contact met u op.

    Dhr.Mevr.

    Ja, ik wil voor 199 euro een Susteen warmtepompdvies. Bel me voor een afspraak.

    Door op "verzenden" te klikken gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en met onze privacyverklaring.