Onze projecten en partners

Susteen heeft een groot netwerk. Zo werken wij samen met tientallen lokale, regionale en landelijke isolatiebedrijven, installateurs en glaszetters. Ook mogen wij partijen als de Rijksuninversiteit Groningen, diverse groene energiemaatschappijen, en Buildinglabel tot onze projectpartners rekenen. Onder onze opdrachtgevers bevinden zich diverse banken, provincies, energieloketten, omgevingsdiensten en tientallen gemeenten.

Samen met onze uitvoeringspartners, samenwerkingspartners en opdrachtgevers zetten wij ons in voor het uiteindelijke doel: de grootschalige verduurzaming van Nederlandse koopwoningen. Een kleine greep uit onze projecten:

Aan de slag met je huis Tilburg: energieadvies en collectieve inkoopacties

(Januari 2019 – Heden)
Samenwerking met: gemeente Tilburg, diverse lokale initiatieven

Susteen is sinds begin 2019 betrokken bij het label Aan de slag met je huis van de gemeente Tilburg. Via dit label worden woningeigenaren geholpen bij de verduurzaming van hun woning. Via aan de slag met je huis kunnen Tilburgse woningeigenaren ons energieadvies met korting aanvragen. Ook organiseert Susteen diverse collectieve inkopen van isolatie en zonnepanelen in de gemeente.

Lees verder over Aan de slag met je huis >

Logo Natuur en Milieu

Logo BLG Wonen

Slimwoner: energieadvies via Natuur & Milieu

(Januari 2018 – Maart 2019)
Samenwerking met: Natuur & Milieu, Volksbank (ASN bank, BLG Wonen, Regiobank, SNS bank)

Susteen is sinds november 2018 uitvoerend partner van Natuur en Milieu voor het Slimwoner label. Via Slimwoner helpt Natuur en Milieu woningeigenaren bij de verduurzaming van hun huis. Het energieadvies van Susteen is onderdeel van het vaste Slimwoner-aanbod. Daarnaast kunnen klanten van de Volksbank (ASN, BLG, Regiobank, SNS) via Slimwoner een energieadvies met extra voordeel aanvragen.

Lees verder over het Slimwoner Energieadvies >

Partner Energysense logo

Susteen Partner RUG logo

Susteen energiemonitoring powered by Enelogic

Susteen Partner Qurrent Logo

TKI Enprega: innovatie-onderzoek naar bespaargaranties

(September 2016 – Heden)
Samenwerking met: Qurrent, Enelogic, Energysense (RUG).

Susteen is projectleider van het project ‘Energieprestatiegarantie’. Dit project voeren wij in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, groene energiemaatschappij Qurrent, en de energiemonitoringsexperts van Enelogic. Dit project ligt aan de basis van de ontwikkeling van onze unieke bespaargarantie. Via innovatie en kennisvergaring op het gebied van energiebesparing kunnen wij dankzij dit project beoogde energiebesparingen steeds vaker garanderen. Zo wordt investeren in verduurzaming een zekere en betrouwbare investering in energiebesparing.

partner SLIM wonen met energie logo

SLIM wonen met energie: collectieve inkoop van isolatie en zonnepanelen

(Juni 2016 – Heden)
Samenwerking met: Vereniging SLIM wonen met energie, verschillende noordelijke gemeenten, lokale uitvoerders.

De bedrijvenvereniging SLIM wonen met energie zet zich in voor de verduurzaming van de woningmarkt in de drie noordelijke provincies (Drenthe, Groningen en Fryslân). Er zijn ruim 100 lokale MKB-bedrijven bij SLIM aangesloten. Susteen is aangesloten bij SLIM en organiseert in opdracht van diverse gemeenten en provincies met regelmaat lokale collectieve inkopen van isolatie en zonnepanelen. In de afgelopen jaren hebben wij via SLIM al ruim 10.000 woningeigenaren van advies en collectieve inkoopoffertes voorzien. Al meer dan 2.000 van deze woningeigenaren zijn via SLIM met de hulp van Susteen overgegaan tot de verduurzaming van hun woning.

Logo CBS

 

Logo Buildinglabel

Woon Onderzoek Nederland 2018: onderzoek voor de module energie

(Januari 2018 – Maart 2019)
Samenwerking met: Buildinglabel.

Susteen heeft samen met Buildinglabel veldwerk voor de module Energie van het Woon Onderzoek Nederland 2018 (Woon) uitgevoerd. Een forse klus, want we hebben in totaal meer dan 4.500 woningen door heel Nederland geïnspecteerd op hun energetische staat. Zo dragen wij bij aan het onderzoek naar de energetische kwaliteit van Nederlandse woningen. Woon is een periodiek onderzoek dat in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek is uitgevoerd.

Lees verder over dit onderzoek op de site van het cbs >

Onze samenwerkingspartners en opdrachtgevers:

Susteen Partner RUG logo

Logo Natuur en Milieu

Logo Buildinglabel

Susteen Partner Energysense logo

Susteen energiemonitoring powered by Enelogic

Btwteruggaafzonnepanelen Logo

ABN AMRO Logo

Logo BLG Wonen

Susteen Partner Qurrent Logo

Greenchoice Logo

SLIM wonen met energie

Susteen partner Energieloket Groningen

Susteen partner Ga goed logo

Energiek Heusden

Hypotheekrouteplanners logo

ODMH logo

Susteen partner Energiek Leiden logo

Logo Energieloket Zuidoost Brabant

Ook voeren wij veel projecten uit in opdracht van gemeenten, regio’s en provincies. Zo lopen er momenteel bijvoorbeeld adviescampagnes in Tilburg, Heusden, Dongen, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Nijkerk, Westerkwartier en de regio Achterhoek. Een compleet overzicht van onze lopende campagnes vindt u hier.

Ook met Susteen samenwerken?

Heeft uw gemeente, bedrijf of vereniging interesse in een samenwerking met Susteen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen spoedig contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.