Onze projecten en partners

Susteen heeft een sterk netwerk aan partners. Zo werken wij samen met verschillende banken, de Rijksuniversiteit van Groningen, een tweetal groene energiemaatschappijen, tientallen gemeenten en diverse lokale verenigingen en coöperaties. Ontdek op deze pagina met wie we zoal samenwerken en wat voor projecten deze samenwerkingen opleveren.

Een kleine greep uit onze projecten:

Logo Natuur en Milieu

Logo BLG Wonen

Slimwoner: Energieadvies en offertes tijdens de warme huizendagen

(November 2018 – Heden)
Samenwerking met: Natuur & Milieu, Volksbank (ASN bank, BLG Wonen, Regiobank, SNS bank)

Susteen is uitvoerend partner van Natuur en Milieu, onder andere voor de Slimwoner warme huizendagen. Natuur en Milieu organiseert de Slimwoner warme huizendagen om duurzamer wonen makkelijk en betaalbaar te maken. Susteen biedt deelnemende woningeigenaren vrijblijvende offertes voor vloerisolatie aan. Daarnaast kunnen klanten van de Volksbank (ASN, BLG, Regiobank, SNS) via Slimwoner een extra voordelig Susteen energieadvies aanvragen.

Lees verder over de Slimwoner offertes voor vloerisolatie >

Lees verder over het Slimwoner Energieadvies >

Logo Buildinglabel

Woon Onderzoek Nederland 2018: module energie (onderzoek)

(Januari 2018 – Heden)
Samenwerking met: Buildinglabel.

Susteen gaat samen met Buildinglabel veldwerk voor de module Energie van het Woon Onderzoek Nederland 2018 (Woon) uitvoeren. Een forse klus, want dit betekent dat we in totaal ruim 5000 woningen door heel Nederland inspecteren op hun energetische staat. Zo dragen wij bij aan het onderzoek naar de energetische kwaliteit van Nederlandse woningen. Woon is een periodiek onderzoek dat in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek wordt uitgevoerd.

Lees verder over dit onderzoek op de site van het cbs >

Partner Energysense logo

Susteen Partner RUG logo

Susteen energiemonitoring powered by Enelogic

Susteen Partner Qurrent Logo

TKI Enprega: bespaargaranties (innovatie)

(September 2016 – Heden)
Samenwerking met: Qurrent, Enelogic, Energysense (RUG).

Susteen is projectleider van het project ‘Energieprestatiegarantie’. Dit project voeren wij in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, groene energiemaatschappij Qurrent, en de energiemonitoringsexperts van Enelogic. Dit project ligt aan de basis van de ontwikkeling van onze unieke bespaargarantie. Via innovatie en kennisvergaring op het gebied van energiebesparing kunnen wij dankzij dit project beoogde energiebesparingen steeds vaker garanderen. Zo wordt investeren in verduurzaming een zekere en betrouwbare investering in energiebesparing.

partner SLIM wonen met energie logo

SLIM wonen met energie: diverse collectieve inkopen

(Juni 2016 – Heden)
Samenwerking met: Vereniging SLIM wonen met energie, verschillende noordelijke gemeenten, lokale uitvoerders.

De vereniging SLIM wonen met energie zet zich in voor verduurzaming van de woningmarkt in de drie noordelijke provincies (Drenthe, Groningen en Fryslân). De vereniging werkt samen met lokale gemeenten/provincies en er zijn ruim 100 lokale MKB-bedrijven bij SLIM aangesloten. Susteen is aangesloten bij SLIM en organiseert met regelmaat lokale collectieve inkopen van isolatie en/of zonnepanelen. Zo hebben inwoners van onder andere de gemeenten Leeuwarden, Emmen, Assen, en ruim een dozijn Groningse gemeenten kunnen profiteren van een scherpe gezamenlijke inkoop. In totaal zijn via de collectieve inkopen van Slim Wonen met Energie al meer dan 2.000 woningeigenaren met de hulp van Susteen overgegaan tot de verduurzaming van hun woning. Het merendeel van deze opdrachten is naar noordelijke (lokale) uitvoerders gegaan.

Partner de Bilt Duurzaam

De Bilt bespaart energie: gemeentelijke aanpak

(2014 – 2015, 2017 – 2018)
Samenwerking met: Energiecoöperatie BENG!, gemeente de Bilt, (lokale) uitvoerders.

In 2014 zijn Susteen en de Biltse energiecoöperatie BENG! een mooi samenwerkingsproject gestart. Zo’n 500 woningeigenaren in de gemeente hebben een energieadvies van Susteen gekregen, en ruim 200 woningeigenaren zijn ook daadwerkelijk aan het verduurzamen geslagen. Omdat de duurzame ambities in de Bilt groot zijn hebben de gemeente, BENG! en Susteen in 2017 de handen opnieuw in elkaar geslagen. Met de actie De Bilt op weg naar Energieneutraal is de volgende stap gezet. Deze vervolgcampagne was in het bijzonder gericht op vergaande woningverduurzaming, energieneutraal wonen, en besparen met garantie. Via deze tweede actie in de Bilt hebben nog eens 200 woningeigenaren advies ontvangen, waarvan er zo’n 60 ook werkelijk een of meer duurzame maatregelen hebben uitgevoerd.

Wij werken samen met:

Susteen Partner RUG logo

Logo Natuur en Milieu

Logo Buildinglabel

Susteen Partner Energysense logo

Susteen energiemonitoring powered by Enelogic

Hypotheekrouteplanners logo

ABN AMRO Logo

Logo BLG Wonen

Susteen Partner Qurrent Logo

Greenchoice Logo

SLIM wonen met energie

Susteen partner Energieloket Groningen

Susteen partner Ga goed logo

Energiek Heusden

Ons Duurzaam Nuth Logo

Susteen partner Energiek Leiden logo

Gemeenten

Wij werken geregeld samen met gemeenten om burgers op grote schaal tot energiebewustwording en woningverduurzaming aan te zetten. Zo zijn wij onder andere actief (geweest) in de gemeenten Leeuwarden, Rotterdam, Leiden, Amsterdam, Gouda, Dordrecht, Assen, Heusden, Deventer, Nijkerk, Capelle a/d Ijssel, Gorinchem, De Bilt, Zwartewaterland, Nuth, Wassenaar, Pijnacker Nootdorp, Den Bosch, Zaanstad, Nieuwegein, Staphorst, Oss, Haarlemmermeer, Diemen, en Tynaarlo.

Ook met Susteen samenwerken?

Heeft uw gemeente, bedrijf, vereniging of coöperatie interesse in een samenwerking met Susteen? Vul gerust even onderstaand contactformulier in, dan bekijken we gezamenlijk de mogelijkheden.