Susteen Woningverbeterplan

Het Susteen Woningverbeterplan is uw ideale routekaart naar een duurzame woning.

Energiecoach Klaas Hofman | SusteenWat is een Woningverbeterplan

Het Woningverbeterplan bestaat uit:

  • Een serie energiebesparende maatregelen die aansluiten op uw persoonlijke wensen én op de mogelijkheden van uw woning.
  • Een overzicht van de kosten en baten die met het plan gemoeid gaan.
  • Terugverdientijden per maatregel
  • gerealiseerde energiebesparing uitgesplitst naar maatregel
  • Effecten op uw CO2 uitstoot  
  • Effect van de maatregelen op uw maandlasten (energiekosten en eventuele financiering gecombineerd)
  • Financieel resultaat na 20 jaar
  • Berekening van alle subsidies waar u voor in aanmerking komt
  • Indien gewenst: vrijblijvende offerte(s)

 

Hoe komt het woningverbeterplan tot stand

De adviseur zal uw huis inmeten en technisch inspecteren. Dit houdt in dat hij muren, ramen, panelen, vloeren, kruipruimte, daken en daarbij behorende zaken opmeet en inspecteert. Dit doet hij om een goed beeld te krijgen van de woning en van de maatregelen die getroffen kunnen worden om minder energie te verbruiken.

Hij zal bijvoorbeeld in de spouwmuur gaan kijken met een endoscoop. Zo krijgt hij een goed beeld of- en welke isolatie mogelijk is. Dit gebeurt ook voor het dak en de vloer. Het verwarmen van een woning is immers de meest kostbare vorm van energieverbruik! Door de juiste isolatie houdt u deze warmte op een effectieve manier vast, zodat dit verbruik enorm gereduceerd wordt.

 

Uw verwarmingsinstallatie
Daarnaast zal hij vaststellen op welke manier u uw woning verwarmd. Hierbij kijkt hij goed naar de aanwezige apparatuur en de ouderdom daarvan, de ruimten die u verwarmt en de energie die u daarvoor verbruikt. Hij krijgt zo een goed beeld van de mogelijkheden om dit op een duurzame, kostenbesparende manier aan te passen. Het zou zomaar rendabel kunnen zijn om een hybride warmtepomp naast uw CV-ketel te installeren of over te stappen naar een volledig elektrische waterpomp. Uiteraard houdt hij daarbij rekening met de ouderdom van uw huidige verwarmingssysteem en zal hij niet zomaar adviseren om deze weg te doen.

 

Energie opwekken
Ook het opwekken van energie komt aan de orde. De energieadviseur is op de hoogte van alle beschikbare technieken om dit te doen en berekent nauwkeurig wat dit u exact op gaat leveren. Zonnepanelen zijn erg populair op het moment maar een zonnecollector is ook een mogelijkheid. Deze opgewekte energie kan gebruikt worden voor het verwarmen van uw woning (bij een warmtepomp), het verwarmen van water (een zonneboiler) of bijvoorbeeld het opladen van uw elektrische voertuig.

Hiernaast zal de adviseur ook kijken naar leidingisolatie, tochtwering, ventilatie, radiatorfolie en alle andere zaken die zorgen dat u optimaal energie kunt gaan besparen waarbij uw wooncomfort en veiligheid voorop staan.

In het woningverbeterplan kunt u lezen wat de maandelijkse kosten zijn voor deze maatregelen en wat de maandelijkse opbrengsten zijn. Zo weet u exact waar u aan toe bent en wat dit u oplevert.

 

Subsidie en financieringen
Daarnaast staat in het plan een uitgebreide beschrijving van de mogelijkheden voor lokale en landelijke subsidies en BTW teruggave.

Ook besteden we aandacht aan financiering. De overheid heeft een speciale lening in het leven groepen voor woningverduurzaming. Deze lening heeft zeer aantrekkelijke voorwaarden. Ook bestaan er speciale duurzaamheidshypotheken. Vaak gaat u er – ook met een financiering- vanaf dag één op vooruit. De maatregelen betalen zichzelf, sterker nog, u krijgt geld toe.

 

Telefonische toelichting

Heeft u nog vragen of opmerkingen over uw woningverbeterplan? Wij kunnen uw advies telefonisch met u doornemen en waar nodig toelichten. U mag ons hiervoor tijdens kantooruren bellen op 085 8085119. Onze medewerkers staan u graag te woord. Wilt u nog een aangepast advies hebben, bijvoorbeeld omdat u toch graag een ander materiaal of product zou willen gebruiken? Ook dat is vaak mogelijk. Wij zijn pas tevreden wanneer het duidelijk voor u is hoe u uw woning kunt verduurzamen.