Wie zijn we, wat doen we, en waarom?

Bij Susteen zijn we er trots op dat wij sinds onze oprichting in 2009 al meer dan 20.000 woningen van een energieadvies hebben mogen voorzien. Al meer dan 6000 mensen hebben op basis van ons advies hun woning ook daadwerkelijk verduurzaamd. Onze ruime ervaring zorgt ervoor dat u verzekerd bent van betrouwbare kwaliteit.

Onze missie

Susteen onze missie icon

Het is onze missie om u te helpen uw leven te verduurzamen. Om uw goede voornemens met betrekking tot energiebesparing te helpen realiseren.

Duurzaam wonen loont voor mens én milieu. Wij maken energie besparen sneller, efficiënter, en toegankelijker voor u.

Onze visie

Susteen onze visie logo

Wij zijn ervan overtuigd dat (bijna) energieneutraal wonen de toekomst heeft. Susteen wil u helpen dit toekomstbeeld te realiseren. Wij versnellen en optimaliseren uw weg naar een betaalbare, duurzamere woning. Door u van advies tot en met oplevering van dienst te zijn bieden wij u een geheel, professioneel bespaartraject.

Nieuws en achtergronden

Energieadvies via de Slimwoner warme huizendagen van Natuur en Milieu

Energieadvies via de Slimwoner warme huizendagen Susteen doet dit jaar als leverancier mee aan ...
Verder Lezen

Wij gaan voor ”Woon” 5000 woningen inspecteren in 2018

Wij gaan voor ''Woon'' 5000 woningen inspecteren in 2018! Een hele eer: Susteen gaat ...
Verder Lezen

Met een Duurzame Aanbieder weet u waar u aan toe bent

Met een Duurzame Aanbieder weet u waar u aan toe bent. Steeds meer mensen ...
Verder Lezen

Lees ook onze oudere nieuwsberichten en achtergrondverhalen >

Ons verhaal

In 2009 wist Frank het zeker. Dit kan en moet stukken beter.

Het zit zo, Frank was tot het schokkende inzicht gekomen dat een gemiddeld Nederlands huis al na een paar decennia minder heeft gekost om te bouwen dan om sinds de bouw te worden voorzien van gas en stroom. En dat terwijl er tegenwoordig veel gasloze of zelfs (bijna) energieneutrale woningen worden opgeleverd. Dan moeten we bestaande panden toch ook een stuk efficiënter kunnen krijgen?

De oprichting van Susteen

Frank vond een medestander in Rob, en samen richtten zij Susteen op met een belangrijk doel voor ogen. Frank en Rob willen de verduurzaming van uw woning toegankelijker, betaalbaarder en gemakkelijker maken. Vanuit deze overtuiging laat Susteen u graag zien dat woningverduurzaming voordelig kan zijn voor mens én milieu. Energie besparen zorgt namelijk niet alleen voor een verkleining van uw ecologische voetafdruk. U verlaagt door uw woning te verduurzamen ook uw energierekening en in veel gevallen stijgt uw wooncomfort.

Susteen anno 2018

Anno 2018 heeft Susteen al meer dan 20.000 Nederlanders mogen adviseren over de verduurzaming van hun woning, en dat heeft zo zijn voordelen. Een huis energiezuiniger maken is namelijk om verschillende redneen voordelig, maar daarom nog niet altijd eenvoudig. Frank en Rob zetten hun jarenlange ervaring in om dit proces voor u te vergemakkelijken. Zij worden hierin bijgestaan door hun team, dat tegenwoordig bestaat uit meer dan 50 energieadviseurs, helpdeskmedewerkers, en andere wereldverbeteraars. Samen bieden wij u professioneel energieadvies, zorgen we dat u weet welke subsidies interessant voor u zijn en realiseren we de implementatie van de aan u geadviseerde duurzame maatregelen. Zo haalt u met onze hulp snel en gemakkelijk meer uit uw woning.

Onze partners en projecten

Gelukkig staan we niet alleen in onze missie om Nederland te verduurzamen. Een groot aantal bedrijven, verenigingen, coöperaties, onderwijsinstellingen en gemeenten deelt onze duurzame visie. Veel van deze partijen mogen wij onze partners noemen. Zo werken we samen aan een nog mooier duurzaam Nederland.

Wat hebben we zoal gedaan sinds onze oprichting?

timeline_pre_loader

2017: Energieneutraal in eigen huis!

Susteen is voor het eerst bezig een bestaand pand om te vormen tot een energieneutrale woning! Hiermee laat Susteen zien dat ook bestaande woningen geschikt zijn om energieneutraal te worden. En dat zonder overmatig complexe verbouwingen.

2016: Besparen met garantie

Susteen gaat in 2016 aan de slag met een nieuwe uitdaging. Gesteund door het ministerie van economische zaken gaat Susteen een unieke samenwerking aan met de Rijksuniversiteit Groningen, Qurrent, en Enelogic. Doel is om nóg beter te kunnen voorspellen hoeveel klanten (kunnen) gaan besparen. Zo kunnen wij steeds vaker besparingen garanderen.

2015: Gecertificeerd Energie-indexen berekenen.

Susteen ontwikkelt de eerste gecertificeerde rekentool voor Energie-indexbepaling van Nederland. Een boel dure woorden, maar wat betekent dat nu? Eigenlijk is het heel simpel: het is officieel bevestigd dat wij bijzonder nauwkeurig kunnen berekenen hoe energiezuinig een bestaande woning nou werkelijk is.

2013: Susteen en Triodos werken samen.

Sinds 2013 werkt Susteen met Triodos samen aan onze gezamenlijke doelstelling: het terugdringen van co2-uitstoot. Triodos laat Susteen energieadviezen uitvoeren bij (potentiële) hypotheekklanten. Verduurzamen betekent een lagere Triodos-hypotheekrente!

Sinds de samenwerking zijn al honderden Triodos klanten door ons van een energieadvies en -label voorzien. Velen hiervan hebben wij ook geholpen bij het verbeteren van hun energielabel.

2010: Susteen gaat online!

De website van Susteen gaat de lucht in. Frank en Rob zien gelijk hun overtuiging bevestigd: binnen 24 uur is de eerste reactie al binnen. De Nederlandse woningbezitter is klaar met het verspillen van geld en grondstoffen.

2009: Het begin van een lange samenwerking.

Frank en Rob besluiten samen concreet te gaan werken aan een duurzamere toekomst. Zij zetten een bedrijf op om consumenten te helpen hun energieverbruik te verminderen. Susteen is een feit.

2009: Wat een verspilling eigenlijk!?

Frank ziet hoe in Kirgizië de lokale verwarming wordt geregeld. Hij slaat steil achterover van verbazing. De stadsverwarming gaat namelijk vol aan van 1 oktober tot en met 1 mei. Toch een warme dag? gebruik gewoon je raam als thermostaat. Pure verspilling! Maar ook een belangrijke eyeopener: zijn we hier in Nederland nou wél zo geweldig bezig?