Wie zijn we, wat doen we, en waarom?

Susteen is gespecialiseerd in advies en informatie over het verduurzamen particuliere, niet-monumentale woningen. Sinds onze oprichting in 2009 we al meer dan 40.000 mensen door heel Nederland mogen adviseren over de verduurzaming van hun woning. Ten minste 9.500 van deze woningeigenaren hebben hun huis met onze hulp ook daadwerkelijk energiezuiniger gemaakt. Dankzij onze jarenlange ervaring in de verduurzaming van Nederlandse woningen bent u bij ons verzekerd van duidelijk advies van een goede kwaliteit.

Onze missie

Susteen onze missie icon

Het is onze missie om u te helpen uw leven te verduurzamen. Om uw goede voornemens met betrekking tot energiebesparing te helpen realiseren.

Duurzaam wonen loont voor mens én milieu. Wij maken energie besparen sneller, efficiënter, en toegankelijker voor u.

Onze visie

Susteen onze visie logo

Wij zijn ervan overtuigd dat (bijna) energieneutraal wonen de toekomst heeft. Susteen wil u helpen dit toekomstbeeld te realiseren. Wij versnellen en optimaliseren uw weg naar een betaalbare, duurzamere woning. Door u van advies tot en met oplevering van dienst te zijn bieden wij u een geheel, professioneel bespaartraject.

Ons verhaal

In 2009 wist Frank het zeker: dit kan en moet stukken beter.

Het begon als volgt: Frank was tot het schokkende besef gekomen dat een gemiddeld Nederlands huis na de bouw al binnen enkele decennia meer aan energie kost dan dat de hele bouw van de woning heeft gekost. En dat terwijl er tegenwoordig veel aardgasvrije en zelfs (bijna) energieneutrale woningen worden opgeleverd. Dan moeten we bestaande huizen toch ook een stuk efficiënter kunnen krijgen?

De oprichting van Susteen

Frank vond een medestander in Rob, en samen richtten zij Susteen op. Dit deden zij met een belangrijk doel voor ogen: Frank en Rob wilden de verduurzaming van bestaande woningen toegankelijker, betaalbaarder en gemakkelijker maken. Vanuit deze overtuiging biedt Susteen advies en informatie aan Nederlandse woningeigenaren. Zo laten we aan steeds meer mensen zien dat energie besparen betaalbaar is, en voordelig is voor mens én milieu. Het verduurzamen van uw huis zorgt namelijk niet alleen voor een verkleining van uw ecologische voetafdruk. Door uw woning te verduurzamen verlaagt u ook uw energierekening en in veel gevallen stijgt uw wooncomfort.

Susteen anno 2020

Een huis energiezuinig maken is om verschillende redenen voordelig, maar daarom nog niet altijd eenvoudig. Frank en Rob zetten hun jarenlange ervaring in om dit proces makkelijker voor u te maken. Zij worden hierin bijgestaan door hun team, dat tegenwoordig bestaat uit meer dan 50 energieadviseurs, helpdeskmedewerkers, en andere wereldverbeteraars. Samen bieden wij u professioneel energieadvies, zorgen we dat u weet welke subsidies interessant voor u zijn en realiseren we de aan u geadviseerde duurzame maatregelen. Zo haalt u met onze hulp snel en gemakkelijk meer uit uw woning. Steeds meer mensen maken gebruik van onze diensten: Anno 2020 heeft Susteen al meer dan 40.000 Nederlanders mogen adviseren over de verduurzaming van hun woning. Ook hebben we al meer dan 9.500 mensen geholpen bij het uitvoeren van geadviseerde maatregelen.

Onze partners en projecten

Gelukkig staan we niet alleen in onze missie om Nederland te verduurzamen. Een groot aantal bedrijven, verenigingen, coöperaties, onderwijsinstellingen en gemeenten deelt onze duurzame visie. Veel van deze partijen mogen wij onze partners noemen. Zo werken we samen aan een nog mooier duurzaam Nederland.